25. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na vynikající indické jídlo, vyzkoušejte naše lahodné Kuřecí tikka masala s rýží! Tento pokrm je plný bohatých indických koření a aromatických příchutí, které vám rozhodně udělají chuťovou explozi. Kuřecí maso je zjemněné v jogurtovém marinádu a následně je opékané a podávané v husté omáčce s kokosovým mlékem a rajčaty. Nejenže je toto jídlo chutné, ale navíc je velmi jednoduché a rychlé k přípravě. Doporučujeme podávat s čerstvě uvařenou rýží, která skvěle doplňuje jeho exotickou chuť. Vyzkoušejte náš recept na Kuřecí tikka masala s rýží a užijte si skvělé indické kuchařské dobrodružství!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
- ½ šálku kyselého jogurtu
- 2 lžíce tikka masala koření
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule, nasekané
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce zázvoru, nastrouhaného
- 1 plechovka rajčat (400 g)
- ½ šálku smetany ke šlehání
- ½ citronu, šťáva
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr, nasekaná (na ozdobu)
- vařená rýže na podávání
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na kostky.
- V míse smíchejte jogurt a tikka masala koření. Přidejte nakrájené kuřecí maso a důkladně promíchejte. Dejte marinovat minimálně na 1 hodinu (nejlépe přes noc) v lednici.
- V hluboké pánvi zahřejte olej a osmažte na něm cibuli do zlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Smažte a míchejte 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
- Přidejte marinované kuřecí maso a smažte, až se maso zezlátne ze všech stran.
- Přidejte plechovku rajčat a smetanu ke šlehání. Dobře promíchejte a povařte při středním ohni 10-15 minut, dokud se omáčka nezredukuje a zhoustne.
- Přidejte šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s vařenou rýží a posypte čerstvou nasekanou koriandrem.