25. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Francouzský hovězí guláš s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodný francouzský hovězí guláš s bylinkami? Zkuste tento jedinečný a aromatický recept, který spojuje francouzské a maďarské vlivy. Hovězí maso je pomalu dusené se směsí česneku, cibule a rajčat, která dodává jídlu svou výraznou chuť. Vybrané bylinky jako tymián, rozmarýn a bobkový list přidávají dohromady svou svěžest a aroma. Tento recept je ideální na chladné večery, kdy si chcete dopřát teplé, bohaté a vydatné jídlo plné chutí. Vyzkoušejte tento recept a užijte si francouzský guláš s bylinkami plný severského kouzla.

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa (použít plec nebo roštěnku)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušených bylinek (např. tymián, oregano, rozmarýn)
  • 1 bobkový list
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Maso nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek rozsekejte na jemno, mrkev, brambory a papriku nakrájejte na kostičky.
  2. Na rozpáleném oleji restujte cibuli dozlatova, poté přidejte česnek a restujte krátce.
  3. Přidejte maso a restujte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  4. Přidejte nakrájenou zeleninu a krátce orestujte.
  5. Přidejte hladkou mouku a opatrně ji promíchejte s masem a zeleninou.
  6. Slijte hovězí vývar, přidejte kmín, sladkou papriku, sušené bylinky a bobkový list.
  7. Pořádně promíchejte, zakryjte poklicí a nechte vařit na mírném ohni přibližně 1,5 – 2 hodiny, dokud se maso nezměkne.
  8. Před podáváním ochuťte solí a pepřem dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *