25. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Americký cheesecake s borůvkami
zdroj: Recepty 24/7

Americký cheesecake s borůvkami je lahodným dezertem, který si získá srdce každého milovníka sladkého. Tento recept kombinuje výrazné čerstvé borůvky s křehkým a krémovým těstem, které se rozplývá na jazyku. Vychutnejte si tu dokonalou harmonii sladkosti a kyselosti v jediném soustu. Připravte si tenhle pochoutkový cheesecake a okuste špičkovou americkou lahůdku se skvělou chuťovou bilancí.

Suroviny

  • 300 g sušenek (např. domácích digestiv)
  • 150 g másla
  • 500 g tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • šťáva z 1 citronu
  • 200 g čerstvých borůvek

Postup

  1. Roztlačte sušenky na jemný poprašek (můžete použít mixér nebo je dát do pevné igelitové tašky a rozmáčknout je válečkem).
  2. Rozpusťte máslo a smíchejte ho se sušenkami tak, aby vznikla vláčná hmota.
  3. Maso rozetřete do pekáčku (průměr přibližně 26 cm) a důkladně ho utlačte do dna.
  4. Ve velké míse smíchejte tvaroh, smetanu, cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu.
  5. Přidejte vejce a promíchejte, dokud nevznikne hladká a homogenní směs.
  6. Do směsi vmíchejte čerstvé borůvky.
  7. Tuto směs nalijte na připravený sušenkový spodek.
  8. Pečte cheesecake v předehřáté troubě na 160 °C po dobu přibližně 50-60 minut, dokud nebudou okraje zlatavé a střed zatřepetá.
  9. Nechte cheesecake zcela vychladnout v troubě a poté ho dejte do chladničky minimálně na 4 hodiny (nejlépe přes noc), aby ztuhl.
  10. Před podáváním ozdobte strouhanou citronovou kůrou a užívejte si tento lahodný americký cheesecake s borůvkami!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *