25. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Tradiční francouzský kuřecí ragú
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si autentickou chuť Francie s naším receptem na tradiční francouzské kuřecí ragú.​ Tento lahodný pokrm je připraven z kvalitního kuřecího masa, zeleniny a aromatických‍ bylinek, ‌které se dlouho dusí společně, aby ​vytvořily bohatou omáčku ​plnou lahodných chutí. Není ⁤nic lepšího, než se ponořit do⁢ této výjimečné gastronomické zkušenosti⁤ s ⁣jedinečnými francouzskými vlivy.⁣ Vyzkoušejte tento recept dnes ​a okouzlete své smysly!

Suroviny

  • 1 kg ⁢kuřecích stehenních mas (s kostí a kůží)
  • 2 ⁢cibule
  • 4 stroužky ⁢česneku
  • 2 mrkve
  • 2 ⁣stonky⁣ řapíkatého​ celeru
  • 2 ​lžíce​ olivového ‍oleje
  • 400 g krájených rajčat z ⁤konzervy
  • 250 ml červeného‌ vína
  • 500⁣ ml ⁢kuřecího ​vývaru
  • 1 lžička ​sušeného tymiánu
  • 1‌ lžička sušeného muškátového oříšku
  • sůl a čerstvě​ mletý ‌černý pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na⁢ menší kousky.
  2. Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a česnek. Omyjte a najemno ‌nakrájejte ‍mrkev a celer.
  3. Na​ pánvi rozehřejte ⁣olivový olej⁢ a osmahněte cibuli, česnek, mrkev a celer, dokud nezměknou.
  4. Přidejte kuřecí ⁣maso a smažte​ ho​ z každé strany, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte krájená rajčata,​ červené ⁢víno, kuřecí vývar, tymián a muškátový‍ oříšek. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Snižte teplotu a nechte ​ragú vařit 1-2 ⁤hodiny, ‍dokud maso nezměkne a‍ omáčka‌ se zhoustne.
  7. Servírujte s rýží nebo⁤ čerstvě⁢ upečeným chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *