25. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Pečená kachna s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Pečená‌ kachna s červeným vínem je lahodný a luxusní recept vhodný⁤ pro oslavu, svátek ⁣nebo​ speciální ‌večeři. Kachna je pečená do ⁣dokonalého křupavého zlatavého stavu a ⁣podávána s plnou chutí červeného vína. Tento recept ⁣je ideální pro milovníky kachny a vína, kteří se chtějí ponořit do‍ výjimečného gastronomického zážitku. ​Připravte si tento výtečný pokrm ⁤a okuste uspokojení,‍ které přináší kombinace dokonalé pečené kachny a ⁢lahodného​ červeného ⁢vína.

Suroviny

  • 1 kachna
  • 750 ml červeného vína
  • 2 ⁢cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 2‍ lžíce ​olivového oleje
  • 1 lžička mletého⁤ kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejdříve⁣ kachnu omyjte⁢ a osušte. Vnitřek⁢ kachny osolte a opepřete.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  3. V nadpečené pánvi nebo hrnci rozehřejte ‌olivový olej. Přidejte cibuli ‌a česnek a restujte, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte mletý kmín a promíchejte.
  5. Pak​ přidejte med ‍a ‍červené víno. Přiveďte k ​varu a⁢ vařte asi 5 minut.
  6. Vzniklou omáčku⁢ přecedíme a necháme vychladnout.
  7. Kachnu ‌přendejte do větší pekáčku a zprudka⁢ jí opečte z⁤ každé strany, dokud není zlatavá.
  8. Nalijte připravenou omáčku na kachnu a zakryjte pekáčkem hliníkovou⁣ fólií.
  9. Pecte​ v předehřáté ⁣troubě​ na teplotu ‍180 stupňů Celsia asi ⁢2,5 hodiny.
  10. Během pečení ⁢kachnu občas obracíme a‍ poléváme vzniklou omáčkou z pekáčku.
  11. Po upečení ​kachnu vyndáme z pekáčku, ​necháme odpočinout chvíli a pak ji nakrájíme na porce.
  12. Servírujte s přílohou podle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *