25. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kořeněné indické kuře Tikka Masala
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněné indické kuře Tikka Masala ​- Tento autentický indický recept vytváří chutnou a sladkou kombinaci koření a dochucovadel ve smetanové omáčce. Užijte si křupavé kuřecí kousky marinované v jogurtu a směsi exotických koření, podávané s ⁢výraznou Tikka Masala omáčkou. Tato nádherně aromatická a lahodná⁤ jídlo​ je ideální pro milovníky indické ⁤kuchyně.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce‍ oleje
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 lžičky garam masala
  • 1 lžička⁤ mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička⁣ mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibule a česnek nasekejte na jemno.
  3. Ve velké pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte křupavě osmažené kuřecí maso ‌a promíchejte.
  5. V míse smíchejte jogurt, garam masalu, kmín, skořici, koriandr, kurkumu, sůl a⁤ pepř.
  6. Tuto marinádu přidejte do pánve k masu a dobře promíchejte.
  7. Nechte maso marinovat v chladničce minimálně 1 ⁤hodinu, ideálně ⁢však přes noc.
  8. Po marinaci přesuňte maso s marinádou ⁤zpět do pánve a opatrně ho osmažte,​ dokud není maso upečené z obou stran.
  9. Přidejte trochu ‍vody a vařte na mírném ohni, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  10. Hotové kuře Tikka Masala servírujte s rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *