25. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na kuřecí kung pao s rýží? Naše verze tohoto tradičního čínského jídla je absolutní lahůdkou! Kombinace křupavého kuřecího masa, arašídů a zeleniny v pikantní omáčce jistě potěší vaše chuťové pohárky. Nezapomeňte podávat s lahodnou rýží, která skvěle doplňuje chuťové tóny tohoto jedinečného pokrmu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si doma ten nejlepší kuřecí kung pao s rýží, který si nejenom zamilujete, ale bude také skvělou alternativou k tradičnímu menu.
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
- 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 pálivá paprička, jemně nasekaná (podle chuti)
- 50 g arašídů
- Sůl a pepř podle chuti
- 300 g vařené rýže
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky. Smíchejte je v mísce se sójovou omáčkou a kukuřičným škrobem, nechte marinovat 15 minut.
- Na pánvi zahřejte olej a přidejte nakrájený česnek. Ochutnejte sůl a pepř a osmažte česnek do lehkého zlata.
- Přidejte marinovaná kuřecí prsa a smažte je, dokud nezežloutnou a nebudou propečená z obou stran, asi 5-7 minut.
- Přidejte nakrájenou papriku, mrkev a cibuli. Smažte je do měkka, ale stále křupavé.
- Přidejte jemně nasekanou pálivou papričku a arašídy. Promíchejte a vařte další 2 minuty.
- Servírujte kuřecí kung pao s vařenou rýží.