25. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Falafel s čerstvými bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si ​křupavé‌ a lahodné falafelky⁢ s čerstvými bylinkami. ‍Tento vegetariánský recept ⁤je plný chutí​ orientální kuchyně a zároveň⁣ je zdravý a‍ vhodný i pro vegany. Svoji ​chuťovou buňku​ rozzáříte ‍kombinací‍ cizrny, česneku, cibule a šalotky, které jsou obohacené o pikantní koření jako‍ je koriandr, kmín a kurkuma.⁤ Tmavě zlaté a⁣ křupavé falafelky jsou perfektně ⁤doplněné čerstvou zeleninou, ​jogurtovou⁣ omáčkou a chrumkavým chlebem. S tímto receptem‍ navodíte‌ autentické chuťové zážitky ​Orientu přímo v ‌pohodlí své kuchyně.

Suroviny

  • 250g sušené cizrny
  • 2 cibule
  • 4 stroužky⁣ česneku
  • 1 hrst ⁤čerstvé petrželky
  • 1‌ hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 ⁣lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky⁢ mletého pepře
  • 1 šťáva z ‌citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce ‍prášku do pečiva

Postup

  1. Večer půlku sušené cizrny namočíme do vody a necháme přes noc ‍odstát. Ráno ji ⁤důkladně opláchneme a vysušíme na ⁢utěrce.
  2. Cizrnu,⁤ cibuli, česnek, petrželku a koriandr ​dáme‌ do⁣ mixéru a rozmixujeme na jemnou hmotu.
  3. Přidáme mletý​ kmín, mletý koriandr, sůl, pepř,‍ citronovou šťávu,⁤ olivový olej ⁤a prášek ​do⁣ pečiva.⁤ Vše dobře promícháme.
  4. Ze směsi tvarujeme⁢ malé⁤ placičky a smažíme je na rozpáleném⁢ oleji⁤ z obou stran,⁤ dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  5. Hotové​ falafely necháme⁢ odkapat na⁤ papírové utěrce a‍ servírujeme s omáčkou‌ nebo v pita chlebu‍ se ‌zeleninou a ‌jogurtovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *