25. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Risotto s hřiby a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na risotto ⁢s hřiby a parmezánem vás dostane svojí bohatou chutí a​ jednoduchostí přípravy. Tyto čerstvé hřiby se dokonale snoubí s kvalitním italským parmezánem, vytvářející tak dokonale vyváženou kombinaci. Navíc, tento pokrm je prokázaně populární ve vegetariánské stravě,‌ což dodává další jídelní variabilitu. Přidejte k tomu‌ skvěle dochucenou rýži a máte před sebou výborný recept, který si oblíbí i ty⁣ nejnáročnější gurmány.

Suroviny

  • 300 g rýže na risotto
  • 500 g čerstvých hub
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml​ bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 g‍ másla
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle​ chuti

Postup

  1. Houby očistíme a⁢ nakrájíme na tenké ‌plátky. Cibuli a česnek ⁣jemně nakrájíme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme česnek a houby a smažíme do měkka.
  3. Přidáme rýži a smažíme 2-3 minuty, ‍dokud rýže neprostředduje sklovitý vzhled.
  4. Přilijeme víno a necháme ho vypařit. Postupně přiléváme ‌zeleninový vývar, asi ‌1 lžíci najednou, a za stálého míchání⁢ necháváme rýži vsáknout vývar. Pokračujeme tak, dokud není rýže ‍měkká, ale stále al dente.
  5. Závěrem vmícháme máslo a parmezán. Ochutíme solí a pepřem.
  6. Servírujeme horké a posypeme dalším strouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *