25. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Těstoviny s rajčatovou omáčkou – snadný a chutný recept, který je perfektní pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Skvělá kombinace čerstvých rajčat, bylinek a koření vytváří bohatou omáčku, která se dokonale spojuje s al dente uvařenými těstovinami. Jednoduché a dostupné suroviny zaručují, že tento recept bude oblíbeným jídlem pro celou rodinu. Vylepšete ho s nastrouhaným parmazánem nebo čerstvým bazalkovým lístkem pro dokonalou chuťovou explozi. Připravte si tento skvělý pokrm ještě dnes a užijte si autentický italský zážitek přímo u vás doma!
Suroviny:
- 400 g těstovin
- 500 g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušených bylinek (bazalka, oregano, tymián)
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidáme prolisované česnekové stroužky a krátce osmahneme.
- Přidáme nasekaná rajčata, sušené bylinky, cukr, sůl a pepř.
- Povaříme omáčku asi 15 minut, nebo dokud rajčata nezměknou.
- Voda na těstoviny se přivede k varu, osolí se a těstoviny se vaří podle návodu na obalu, obvykle 8-10 minut.
- Uvařené těstoviny se scejdou a přidají se do rajčatové omáčky, dobře promíchají.
- Podávají se posypané čerstvým bazalkovým lístkem.