25. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Arabská kofta, tradiční arabské masové kuličky, jsou jedním z nejvíce ikonických jídel Blízkého východu. Tento recept nabízí výjimečnou kombinaci pikantního mletého masa, aromatických bylinek a orientálních koření. Své chuťové buňky uspokojíte těmito jemnými a jemně kořeněnými kuličkami, které stačí osmažit a podávat s plackou nebo míchanou zeleninou. Připravte si tento autentický arabský recept a okusete zářivé chutě Orientu!
Suroviny
- 500 g mletého jehněčího masa
- 1 střední cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky mletého skořice
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky soli
- Čerstvá petrželka a koriandr, nasekané na posyp
- Olivový olej na smažení
Postup
- V míse smíchejte mleté jehněčí maso, cibuli, česnek, kmín, koriandr, skořici, černý pepř a sůl. Dobře promíchejte, ať se všechny přísady spojí.
- Z hmoty vytvořte malé kuličky (kofty) o velikosti větších švestek.
- Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a na něm opékejte kofty z obou stran, dokud nebudou zlatě hnědé a propečené.
- Hotové kofty posypte nasekanou petrželkou a koriandrem.
- Kofty můžete servírovat s hummusem, tabbouleh salátem nebo pitou chlebem.