25. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kuře alla cacciatora je lahodné italské jídlo, které zaujme každého milovníka dobrého jídla. Tento recept přináší kombinaci sladkého a kyselého chuťového zážitku díky kombinaci červeného vína, rajčat a aromatických bylinek. Kuřecí maso je krásně měkké a šťavnaté, přímo se rozplývá na jazyku. Dokonale se doplňuje s těstovinami, rýží nebo bramborami. S tímto jednoduchým receptem se přenesete do oblíbené italské trattorie, a to přímo ve svém vlastním domě.
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 200 g žampionů, nakrájených na plátky
- 1 hrnek rajčatového přírodního pyré
- 1/2 hrnku suchého bílého vína
- Šťáva z 1 citrónu
- 2 lžíce čerstvého nasekaného rozmarýnu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejte olivový olej a smažte kuřecí stehna, dokud nezezlátnou ze všech stran. Poté je vyjměte a odložte stranou.
- Na stejné pánvi orestujte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte žampióny a smažte, dokud nezačnou měknout.
- Přidejte rajčatové pyré, víno, citrónovou šťávu a rozmarýn. Vše důkladně promíchejte a nechte vařit 5 minut.
- Vraťte kuřecí stehna do pánve a přikryjte. Vařte na mírném ohni asi 30 minut, nebo dokud maso není měkké a šťavnaté.
- Před podáváním nechte jídlo chvíli odpočinout, aby se jeho chuť dostatečně promísila. Servírujte s rýží nebo bramborovou kaší.