25. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Parmigiano Reggiano krutony.
zdroj: Recepty 24/7

Chcete-li připravit chutné Parmigiano Reggiano ​krutony, budete potřebovat kvalitní Parmigiano Reggiano sýr a krajíce chleba. Tyto křupavé ‌a ‌sýrové⁤ krutony se hodí⁢ perfektně jako příloha ⁤k polévkám, salátům nebo‍ jednoduše jako lahodný snack. Sýr a chlebové krajíce nakrájíme na malé ​kostky, které⁤ poté pečeme v troubě, dokud nezískají⁣ zlatavou⁢ a křupavou konzistenci. Výsledkem jsou aromatické krutony plné chuti a sýrového aroma, které vaše chuťové pohárky jistě potěší.⁢ Zkuste tento jednoduchý​ recept a dopřejte si ⁢chuťový‍ zážitek‌ plný Parmigiano Reggiana!‍

Suroviny:

  • 100 ‍g Parmigiano Reggiano ⁢sýra
  • 2 plátky ⁢čerstvého chleba
  • 2 ‌lžíce​ olivového oleje
  • 1 ⁣stroužek česneku ‍(volitelně)
  • sůl ​a ⁤pepř podle ⁣chuti

Postup:

  1. Nastrouhejte⁣ Parmigiano Reggiano sýr na hrubém⁣ struhadle.
  2. Pokud​ používáte česnek,‍ oloupejte ho a⁢ jemně nasekejte.
  3. Vysušte plátky chleba ve toastovači nebo v troubě.
  4. Nakrájejte vysušený chléb na ⁢menší kousky.
  5. Na pánvi si ⁤rozpalte olivový ​olej‌ a přidejte‍ česnek, nechte ho chvíli ⁢osmahnout.
  6. Přidejte nakrájený chléb do‍ pánve a‌ smažte, ⁤dokud nebudou krásně zlaté a křupavé.
  7. Vraťte ⁤Parmigiano Reggiano sýr na⁤ pánev a‍ přidejte sůl a pepř podle chuti.
  8. Směs ⁢dobře promíchejte, ​až se sýr ⁤začne ‍lehce tát a spojovat s chlebem.
  9. Hotové ⁢krutony můžete podávat jako‍ přílohu k polévkám, salátům nebo je samostatně ​jako snack.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *