25. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí guláš s knedlíkem je tradiční české jídlo plné bohatých chutí a vůně. Lahodná hovězí maso se dusí v aromatické cibulové omáčce, která dodává jídlu příjemně pikantní chuť. Klasické knedlíky, připravené z kvásku a mouky, jsou perfektním doplňkem k tomuto bohatému guláši. Dejte svému jídelnímu repertoáru českou chuťovku, která uspokojí i ty nejnáročnější chuťové pohárky.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (hovězí kližka, plec)
- 2 cibule
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml hovězího vývaru
- sůl
- pepř
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidáme maso a orestujeme z každé strany.
- Přisypeme sladkou papriku, kmín a majoránku, osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme rajčatový protlak a zalijeme hovězím vývarem.
- Guláš dusíme při mírném varu alespoň 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka nezhoustne.
- Mezitím si připravíme knedlíky podle receptu.
- Podáváme hovězí guláš s knedlíky.