25. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo s vepřovým
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na oblíbené české jídlo? Vyzkoušejte naši verzi knedlo-zela s vepřovým! Tento tradiční⁢ pokrm ‌spojuje měkké knedlíky ⁣s kyselým ⁣zelím a lahodným vepřovým masem. S trochou práce budete ⁢mít na talíři skvělou⁢ kombinaci chutí a textur, která potěší jak vaše chuťové‌ pohárky, tak i žaludek. ⁤Připravte​ se na skvělou večeři, která vás zahřeje a​ zasytí.

Suroviny:

  • 500 g mouky
  • 250 ⁣ml vody
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukru
  • 500⁢ g⁤ kysaného zelí
  • 500 g vepřového masa
  • 1⁢ cibule
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle⁣ chuti

Postup:

  1. Vyrobíme kvásek z droždí, vody, cukru a trochy mouky. Necháme ho‍ kynout 10-15 minut.
  2. V‌ misce smícháme mouku ⁤s kynutým kváskem a postupně přidáváme vodu. ‍Zpracováváme těsto, dokud není hladké a
    ⁣ ‍ elastické.
  3. Těsto necháme vykynout přikryté⁤ čistou utěrkou alespoň 1 hodinu ⁢na teplém místě.
  4. Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli. V hrnci rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli do zlatova.
  5. Přidáme kysané zelí ⁣a‌ dusíme⁤ ho spolu s‌ cibulí asi 30 minut, až změkne.
  6. Vepřové maso ⁢omyjeme, ‌osolíme,⁤ opepříme a ⁢nakrájíme na⁢ menší kousky. Přidáme ⁤maso ‌do ‌hrnce se zelím a dusíme
    ⁣⁢ spolu asi 1 hodinu, až je ⁢maso měkké.
  7. Z vykynutého těsta utrháme⁢ kousky a formujeme z nich knedlíky. Vaříme je ⁤ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou
    ​ na‌ hladinu.
  8. Voda z knedlíků se slijeme a ‍hotové knedlíky smícháme s vepřovým masem a⁣ kysaným zelím.
  9. Servírujeme hned, dokud⁤ je jídlo stále teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *