25. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept ⁣na skvěle dochucené hovězí s omáčkou? Naše verze tohoto tradičního⁣ jídla vám určitě​ vyhoví! Podařilo se nám ⁤vytvořit výjimečnou omáčku, která je plná bohaté chuti a uzamkne všechny šťávy v masu. Připravte ⁣si ‍kus‌ kvalitního ‌hovězího ‍masa, které je několik hodin marinováno ve vybraných bylinkách a pak se uvaří do ⁢dokonalého měkkého stavu. Omáčka je vyrobená ​ze⁢ směsi šťávy z masa, čerstvých bylinek ​a koření, které jí dodávají neodolatelnou chuť. Podávejte‌ hovězí s omáčkou‍ s bramborovou ⁤kaší, knedlíky ​nebo⁢ čerstvým pečivem. Užijte si tuto výjimečnou​ delikatesu!

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2‌ stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • 2 lžíce‍ rajčatového‌ protlaku
  • 1 lžička majoránky
  • sůl ⁤a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme​ suroviny. Hovězí maso ⁢nakrájíme na ⁣menší kousky. Cibuli a‍ česnek oloupeme⁤ a jemně nakrájíme.
  2. Na ‌velké pánvi rozehřejeme olej⁢ a přidáme cibuli a česnek. Smažíme, ‌dokud se cibule nerozehřeje a nezměkne.
  3. Přidáme hovězí maso a osolíme a opepříme dle ​chuti. ⁣Smažíme ho dozlatova ze‍ všech stran.
  4. Přidáme hladkou‍ mouku a důkladně zamícháme, aby se maso ⁢obalilo. Smažíme ještě asi ‌minutu.
  5. Postupně přidáváme vývar, přitom⁣ neustále mícháme, aby se nám nestvořily ‌hrudky. Přidáváme rajčatový protlak a majoránku.
  6. Vše důkladně‌ promícháme, až ⁢se omáčka začne zahustit. Přivedeme k varu ⁣a pak uvaříme na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso⁢ nezměkne.
  7. Nakonec dochutíme‌ solí a pepřem podle chuti. Hotovou hovězí ‌omáčku podáváme s knedlíky nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *