9. 4. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí sate ajam je oblíbené indonéské jídlo, které spojuje chutné kousky kuřecího masa s lahodnou omáčkou z arašídového másla a exotickými kořeními. Připravte si toto lahodné jídlo doma a užijte si exotickou chuť jihovýchodní Asie! Suroviny:
- 400g kuřecího masa (na menší kousky)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička chilli omáčky
- 1 lžíce oleje
Postup:
- Smíchejte sójovou omáčku, med, česnek, zázvor a chilli omáčku v misce.
- Přidejte kuřecí maso a nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte kuřecí maso dokud není zlatě hnědé.
- Podávejte s rýží nebo zeleninou.