9. 4. 2025
Autor: Petr Kolář
Kuřecí sate ajam
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí sate ajam je oblíbené indonéské jídlo, které spojuje chutné kousky kuřecího masa s lahodnou omáčkou z arašídového másla a exotickými kořeními. Připravte si toto lahodné jídlo doma a užijte si exotickou chuť jihovýchodní Asie! Suroviny:

  • 400g kuřecího masa (na menší kousky)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička chilli omáčky
  • 1 lžíce oleje

Postup:

  1. Smíchejte sójovou omáčku, med, česnek, zázvor a chilli omáčku v misce.
  2. Přidejte kuřecí maso a nechte marinovat minimálně 30 minut.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte kuřecí maso dokud není zlatě hnědé.
  4. Podávejte s rýží nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *