6. 4. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s houbami a španělskou cibulkou. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit chutné jídlo plné aromatických ingrediencí. Sledujte krok za krokem tento recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g hub (žampiony, sušené houby)
- 1 španělská cibulka
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého vína
- 500ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, petržel (na dochucení)
- parmezán (na posypání)
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a osmahneme nadrobno nakrájenou španělskou cibulku.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme, dokud nezměknou.
- Přidáme rýži a restujeme, dokud rýže neprosvítí.
- Zalijeme vínem a necháme vše vypařit.
- Postupně přiléváme hovězí vývar a vaříme za občasného míchání, dokud rýže nezměkne.
- Přidáme sůl, pepř a nasekanou petržel. Dochutíme podle chuti.
- Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.