6. 4. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Svíčková se šťouchanými bramborami a karotkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční českou svíčkovou omáčku se šťouchanými bramborami a karotkou. Tato lahodná a sytá kombinace jistě potěší všechny milovníky klasické české kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si výborné jídlo pro celou rodinu.

Suroviny

  • 600g hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 500ml hovězího vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička majoránky
  • 500g brambor
  • 100g másla
  • sůl, pepř, bobkový list

Postup

  1. Svíčkovou osolte a opepřete a z obou stran zprudka osmažte na rozpáleném oleji.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou cibuli a mrkev a dušte do zbarevna.
  3. Přidejte hladkou mouku a orestujte.
  4. Podlijte hovězím vývarem, promíchejte a dušte na mírném ohni asi 1,5 hodiny.
  5. Pak přidejte smetanu, hořčici, cukr, majoránku a vařte ještě asi 10 minut.
  6. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a šťouchané ušlehejte s máslem, osolte a opepřete.
  7. Svíčkovou podávejte se šťouchanými brambory a nastrouhanou karotkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *