6. 4. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Korma z kuřecího masa s mandlovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné kuřecí maso zalité bohatou mandlovou omáčkou ⁢v tradičním indickém receptu​ na kormu. ⁢Tento chutný pokrm je plný exotických koření ‌a ​jemných omámek, které vám zajistí jedinečný zážitek ze stravování. Sledujte jednoduchý recept a spojte chuťové buňky s tradiční indickou kuchyní! ‍

Suroviny

  • 500g​ kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 čajová ​lžička⁢ mleté skořice
  • 1 čajová lžička⁤ mleté kurkumy
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 150g mandlí
  • 200ml smetany ke šlehání
  • olej na ⁤smažení
  • sůl a ‍pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli,​ česnek ⁢a zázvor.
  2. Přidáme‍ na kostky nakrájené ‌kuřecí maso a orestujeme dozlatova.
  3. Přidáme ⁣mleté koření (skořici, kurkumu, kmín), osolíme a opepříme.
  4. Přidáme na drobno ⁢nasekané mandle a zalijeme smetanou.
  5. Vše dusíme do ⁣měkka⁣ a omáčku dochutíme podle ‍chuti.
  6. Korma podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *