6. 4. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné kuřecí maso zalité bohatou mandlovou omáčkou v tradičním indickém receptu na kormu. Tento chutný pokrm je plný exotických koření a jemných omámek, které vám zajistí jedinečný zážitek ze stravování. Sledujte jednoduchý recept a spojte chuťové buňky s tradiční indickou kuchyní!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 čajová lžička mleté kurkumy
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 150g mandlí
- 200ml smetany ke šlehání
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a orestujeme dozlatova.
- Přidáme mleté koření (skořici, kurkumu, kmín), osolíme a opepříme.
- Přidáme na drobno nasekané mandle a zalijeme smetanou.
- Vše dusíme do měkka a omáčku dochutíme podle chuti.
- Korma podáváme s rýží nebo naan chlebem.