28. 3. 2025
Autor: Dana Novotná
Telecí ragú se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jarní jídlo – telecí ragú se zeleninou, ⁢které spojuje chuťové výhody šťavnatého ⁣masa s lahodnými sezonními ‍zeleninovými přísadami. Tento recept je skvělou volbou ‍pro výjimečné obědy nebo večeře plné chuti a lákavých vůní. Sledujte krok za krokem návod a užijte si kulinářský zážitek plný kvalitních surovin a jednoduchých postupů.

Suroviny

  • 500g⁤ telecího ⁣masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 200g zeleného hrášku
  • 200g nastrouhaného sýra
  • sůl, pepř, tymián, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Telecí maso nakrájejte na menší​ kousky a osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev a⁣ osmahněte spolu s masem.
  4. Přidejte rajčatový protlak, hrášek a koření podle ‌chuti.
  5. Zalijte trochou vody a dusit pod pokličkou‍ cca 30⁢ minut.
  6. Přidejte nastrouhaný sýr ​a promíchejte.
  7. Podávejte s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *