27. 3. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka, která láká svou bohatou chutí a vůní moře. Dopřejte si tento lahodný pokrm s toasty a nechte se unést vůní bylinek a čerstvého mořského plodu. Vyzkoušejte recept na bouillabaisse rybí polévku a dopřejte si skvělou chuťovou orgii.
Suroviny
- 500 g směsi mořských ryb (losos, treska, kreveta)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka rajčat
- 1 litr rybího vývaru
- 250 ml bílého vína
- 1 licidlo olivového oleje
- 1 paprika
- sůl, pepř, provensálské koření
Postup
- Na rozpáleném hrnci osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a brambory.
- Přidáme na kolečka nakrájené ryby a necháme zrůžovět.
- Přidáme utřený česnek, zeleninu, rajčata a rybí vývar. Promícháme a přilijeme bílé víno.
- Osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření.
- Necháme vařit asi 20 minut.
- Podáváme s toasty.