27. 3. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo zelo vepřo jedno máslo
zdroj: Recepty 24/7

Klasický recept na českou specialitu – dokonale‌ uvařené knedlíky s vepřovým masem a máslem. Vychutnejte si lahodnou kombinaci chutí v jednom pokrmu!

Suroviny

  • 500g krupice
  • 1 vejce
  • 50g ​másla
  • 200g uzeného ⁢vepřového masa
  • sůl, pepř

Postup

  1. Uvařte krupici ve slané vodě podle⁣ návodu na obalu.
  2. V hrnci ​rozpusťte máslo a osmahněte na něm na kostičky nakrájené​ uzené maso.
  3. Přidejte na⁣ kostičky nakrájenou⁤ uvařenou krupici a promíchejte.
  4. Přidejte vejce a promíchejte do hmoty.
  5. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Formujte ‌z hmoty knedle a ‍dejte vařit do vroucí vody, dokud nevyplavou na hladinu.
  7. Hotové knedlo zelo servírujte s podušenou kapustou nebo jiným přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *