26. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na chutné kuřecí empanady plněné pikantní salsou. Křehký těsto se spojuje s lahodnou nádivkou z kuřecího masa a omáčkou s chutí Mexika. Skvělá volba pro večírek nebo rychlý oběd!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 plechovka kukuřice
- 1 rajče
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- světlé těsto na koláče
Postup
- Na pánvi opečeme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme na drobno nakrájenou červenou papriku, nakrájené rajče a kukuřici. Přidáme mletou papriku, kmín, sůl a pepř.
- Než se vše zcela prohřeje, připravíme si těsto na koláče a vyválíme ho na placky.
- Na každou placku dáme lžíci náplně z kuřecí směsi a zabalíme do tvaru empanady.
- Pekařský papír vyložíme na plech a empanady na něj přemístíme. Pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne těsto.
- Podáváme s domácí salsou z dvořáků rajčat, cibule, jalapeňos a koriandra.