26. 3. 2025
Autor: Eva Komárková
Kuřecí Parmezán
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na klasické‍ italské jídlo ⁢- kuřecí Parmezán. Kombinace křupavého⁤ kuřecího masa,⁢ směsi sýra a omáčky Marinara vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální ⁢pro rychlý a chutný oběd nebo⁣ večeři. Sledujte postup ​a pořiďte si chuťovou lahůdku do vlastní‍ kuchyně!

Suroviny:

  • 4 ⁤kousky kuřecího masa
  • 1/2 šálku strouhanku
  • 1/2 šálku ⁣strouhaného ‍Parmezánu
  • 1 vejce
  • 1/2⁢ lžičky soli
  • 1/2 lžičky‌ pepře
  • 1/2 ⁤lžičky česneku⁢ v prášku
  • 1/2 šálku ⁤oleje

Postup:

  1. Nejprve si připravte tři misky. V jedné ⁤smíchejte strouhanku s ‌Parmezánem, ⁣v⁢ druhé rozšlehejte vejce⁤ a do ⁤třetí dejte smíchanou sůl, pepř a ⁣česnek.
  2. Mezitím si‌ rozkrájejte kuřecí‍ maso na menší kousky ‍a ‍naklepávejte‌ do rovnoměrné tloušťky.
  3. Namočte kousky masa‌ nejdříve do kořeněné směsi, potom do ⁣vejce a nakonec obalte ve⁣ směsi strouhanky s Parmezánem.
  4. Na pánvi si​ rozehřejte olej a osmahněte kousky kuřecího masa‌ do⁤ zlatova z⁣ obou ⁤stran.
  5. Hotové kuřecí Parmezán⁣ podávejte s restovanou‌ zeleninou nebo těstovinami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *