23. 3. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Těstoviny Carbonara s pancettou a vejci
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasiku italské kuchyně s naším receptem na těstoviny Carbonara s pancettou a vejci. Tento jednoduchý a rychlý recept vám přinese autentické chutě přímo k vašemu stolu. Naučte se, jak správně připravit krémovou omáčku bez smetany pouze s použitím vajec a parmazánu. K tomu křupavá pancetta, která dodá pokrmu savou chuť a texturu. Ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři. S naším detailním návodem a tipy pro dosažení dokonalého výsledku, si můžete být jisti, že vaše carbonara bude vždy perfektní. Vyzkoušejte tento tradiční italský recept, který oslní každého gurmána!

Suroviny

  • 400 g těstovin (spaghetti nebo linguine)
  • 200 g pancetty, nakrájené na kostičky
  • 4 čerstvá vejce
  • 100 g parmazánu, nastrouhaného
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • Černý pepř, čerstvě mletý
  • Malá špetka soli
  • Olivový olej

Postup

  1. V hrnci přiveďte k varu dostatek vody se solí a vařte těstoviny al dente podle návodu na balení.
  2. Mezitím na pánvi na středně silném ohni opečte pancettu dozlatova. Přidejte rozdrcený česnek a krátce restujte, aby se uvolnila jeho aroma. Poté česnek vyjměte a pancettu nechte na pánvi.
  3. V míse smíchejte vejce, nastrouhaný parmazán a trochu čerstvě mletého černého pepře. Vše dobře promíchejte, aby vznikla jednotná směs.
  4. Uvařené těstoviny scedíte, ale pár lžic vařící vody si nechte stranou.
  5. Těstoviny přidejte do pánve s pancettou, promíchejte a trochu prohřejte. Poté odstavte pánvi z ohně.
  6. Rychle do těstovin vmíchejte směs vajec a parmazánu. Přidávejte postupně trochu vyhrazené vody z vaření těstovin, dokud omáčka neposkytuje požadovanou konzistenci.
  7. Ochutnejte a je-li potřeba, dochuťte solí a pepřem. Ihned servírujte s dalším parmazánem posypaným na vrch.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *