21. 3. 2025
Autor: Petr Kolář
Tempura ryby a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Začněte svůj den lahodným pokrmem tempura ryby a zeleniny. Tento tradiční japonský recept vás okouzlí svou chutí a křupavostí. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si skvělou kombinaci mořských ryb a čerstvé zeleniny ve slavnostním obalovém těstíčku. Užijte si exotickou chuť tempury přímo z vaší domácí kuchyně!

Suroviny:

  • 250g rybího masa (např. treska)
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 100g hrášku
  • 1 cibule
  • 120g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200ml vody
  • sójová omáčka, zázvor a česnek na dochucení

Postup:

  1. Nejprve si připravíme tempurovou omáčku smícháním sojové omáčky, nastrouhaného zázvoru a strouhaného česneku.
  2. Rybí maso, mrkev, cuketu a cibuli nakrájíme na nudličky.
  3. V misce smícháme hladkou mouku, vejce a vodu a promícháme na hladké těsto.
  4. Poté namočíme kousky ryby a zeleniny do těsta a smažíme ve vařícím oleji dozlatova.
  5. Hotové tempury podáváme s tempurovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *