20. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Hruškový dezert s amandelovým těstem
zdroj: Recepty 24/7

Hruškový dezert s amandelovým těstem je lahodná a osvěžující pochoutka, která jistě potěší každého milovníka sladkostí. Tento recept kombinuje šťavnaté hrušky s krémovým amandelovým těstem, které dodá dezertu jedinečnou chuť a dokonalou texturu. Připravte si tento jednoduchý recept a uvařte si pochoutku, kterou si zamilujete na první kousnutí.

Suroviny

  • 4 hrušky
  • 100g mandlové mouky
  • 50g másla
  • 50g cukru
  • 1 vejce
  • skořice
  • vanilkový extrakt

Postup

  1. Oloupejte hrušky a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte hrušky a lehce orestujte. Posypte cukrem a skořicí a nechte chvíli restovat.
  3. V misce smíchejte mandlovou mouku s vejcem a vanilkovým extraktem, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Vymažte vučiňky máslem a vysypte je trochou mouky.
  5. Do vučiňek dejte na dno smažené hrušky a navrch přidejte vrstvu mandlového těsta.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, dokud dezert nezezlátne.
  7. Podávejte teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *