20. 3. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Pho poleva je tradiční vietnamská nudlová polévka plná chutí a vůní. Tento recept na Pho polevku s hovězím masem je skvělý způsob, jak si dopřát lahodnou a exotickou večeři. Vychutnejte si bohaté aroma a jemnou chuť této lahodné polévky připravené s křehkými nudlemi, kousky hovězího masa a osvěžujícími bylinkami. Nechte se unést exotikou vietnamské kuchyně s tímto jednoduchým, ale lahodným receptem na Pho polevku s hovězím masem.
Suroviny
- 300 g hovězího masa
- 1 cibule
- 3 hřebíčky skořice
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička fenyklových semínek
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 300 g rýžových nudlí
- čerstvé bylinky (koriandr, máta)
- 2 limetky
Postup
- Na pánvi usuňte cibuli, hovězí maso a koření (skořice, nové koření, koriandrová semena, fenyklová semena) a opečte dozlatova.
- Poté přidejte rybí omáčku, sojovou omáčku a cukr a podlijte vodou. Povařte asi 1-2 hodiny, dokud maso není měkké.
- V dalším hrnci uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Nudle sceďte a rozdělte do mísy.
- Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a přidejte k nudlím.
- Přilijte vývar z masa, osolte podle chuti a ozdobte čerstvými bylinkami a plátky limetky.