20. 3. 2025
Autor: Petr Kolář
Pho soup s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Pho poleva je tradiční vietnamská nudlová polévka plná chutí a vůní. Tento recept na Pho polevku s hovězím masem je skvělý způsob, jak si dopřát lahodnou a exotickou večeři. Vychutnejte si bohaté aroma a jemnou chuť této lahodné polévky připravené s křehkými nudlemi, kousky hovězího masa a osvěžujícími bylinkami. Nechte se unést exotikou vietnamské kuchyně s tímto jednoduchým, ale lahodným receptem na Pho polevku s hovězím masem.

Suroviny

  • 300 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky skořice
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 300 g rýžových nudlí
  • čerstvé bylinky (koriandr, máta)
  • 2 limetky

Postup

  1. Na pánvi usuňte cibuli, hovězí maso a koření (skořice, nové koření, koriandrová semena, fenyklová semena) a opečte dozlatova.
  2. Poté přidejte rybí omáčku, sojovou omáčku a cukr a podlijte vodou. Povařte asi 1-2 hodiny, dokud maso není měkké.
  3. V dalším hrnci uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu.
  4. Nudle sceďte a rozdělte do mísy.
  5. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a přidejte k nudlím.
  6. Přilijte vývar z masa, osolte podle chuti a ozdobte čerstvými bylinkami a plátky limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *