19. 3. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na klasické francouzské jídlo – Ratatouille s báguetkou a sýrem. Jednoduchá a chutná kombinace zeleniny, bylinek a sýra, která okouzlí vaše chuťové buňky. Nechte se unést vůní a chutí Provence a dopřejte si lahodný zážitek při každém soustu. S tímto receptem si jistě zamilujete tradiční francouzskou kuchyni. Podívejte se na naší stránku a vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!
Suroviny
- 2 baklažány
- 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
- 2 cukety
- 2 cibule
- 4 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného tymiánu
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá bazalka na ozdobu
- 1 bageta
- 100g kozího syra
Postup
- Naťahujeme zeleninu: papriky a baklažány očistíme od semien a nakrájíme na menšie kúsky, cibule nakrájíme na plátky a cukety na kolečka.
- Na panvici si zohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu a cesnak. Potom pridáme papriky a baklažány a dusíme asi 10 minút.
- Pridáme cukety a rajčatá, oregáno, tymián, soľ a korenie a necháme podusiť ďalších 15 minút.
- Na plech si rozrezanú bagetu posypeme pokrájaným kozím syrom a dáme na zopár minút do rúry, kým sa syr neroztaví a nezcervená.
- Ratatouille podávame teplé s bagetkou a posypané čerstvou bazalkou.