19. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Ratatouille s báguetkou a sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na klasické francouzské jídlo – Ratatouille s báguetkou a sýrem. Jednoduchá a chutná kombinace zeleniny, bylinek a sýra, která okouzlí vaše chuťové buňky. Nechte se unést vůní a chutí Provence a dopřejte si lahodný zážitek při každém soustu. S tímto receptem si jistě zamilujete tradiční francouzskou kuchyni. Podívejte se na naší stránku a vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
  • 2 cukety
  • 2 cibule
  • 4 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • 1 bageta
  • 100g kozího syra

Postup

  1. Naťahujeme zeleninu: papriky a baklažány očistíme od semien a nakrájíme na menšie kúsky, cibule nakrájíme na plátky a cukety na kolečka.
  2. Na panvici si zohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu a cesnak. Potom pridáme papriky a baklažány a dusíme asi 10 minút.
  3. Pridáme cukety a rajčatá, oregáno, tymián, soľ a korenie a necháme podusiť ďalších 15 minút.
  4. Na plech si rozrezanú bagetu posypeme pokrájaným kozím syrom a dáme na zopár minút do rúry, kým sa syr neroztaví a nezcervená.
  5. Ratatouille podávame teplé s bagetkou a posypané čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *