19. 3. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a zdravé jídlo – rýži s mořskou řasou a tofu! Tento veganský recept je plný chutí a živin, které tě těší a zároveň posilují. Připravte si ho doma a dopřejte si lahodnou a lehkou večeři plnou exotických vůní. Sledujte návod krok za krokem a vařte se stylem!
Suroviny
- 200 g rýže
- 100 g mořské řasy (např. wakame)
- 200 g tofu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička zázvoru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve vaříme rýži podle návodu na obalu.
- V misce namočíme mořskou řasu do teplé vody a necháme nabobtnat.
- Tofu nakrájíme na kostky a osušíme na kuchyňském papíru.
- Na pánvi rozehřejeme sezamový olej a osmažíme na něm tofu, dokud není z obou stran zlatě hnědé.
- Přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a restujeme 1-2 minuty.
- Přidáme namočenou mořskou řasu a mícháme s tofu. Přilijeme sójovou omáčku a krátce podusíme.
- Hotové rýži přendáme do misy a přidáme směs s tofu a mořskou řasou. Promícháme a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Podáváme horké. Dobrou chuť!