19. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte plný medů recept, který je jednoduchý a chutný? Vyzkoušejte tento tradiční středomořský pokrm plný chuti a lahodných ingrediencí. S naším receptem na ful medames si doma můžete snadno připravit tuto vynikající pochoutku, která potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo. Sledujte naše kroky a nechte se unést vůní a chutí Orientu!
Suroviny
- 1 hrnek suchých fazolí pláčkových
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 1/4 šálku citrónové šťávy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Večer předem namočte fazole pláčkové ve vodě. Ráno sceděte vodu.
- Fazole dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly fazole ponořené o cca 5 cm.
- Přidejte nasekaný česnek, olivový olej, citrónovou šťávu, kmín, koriandr, sůl a pepř.
- Dejte hrnec na sporák a vařte fazole na středním plameni asi 1 hodinu, dokud nejsou měkké. Přidejte případně více vody během vaření, pokud se voda vypaří.
- Po uvaření můžete fazole rozmixovat ponorným mixérem na hladkou kaši nebo nechat fazole celé, podle vaší preference.
- Servírujte s chlebem nebo pitou, pokud máte rádi.