18. 3. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi a maso
zdroj: Recepty 24/7

Risotto s houbami ⁣a ‌masem‌ je lahodné ⁤italské jídlo​ plné​ bohatých chutí.⁤ Vyzkoušejte náš recept na tento lahodný pokrm ​a dopřejte si skvělou kombinaci⁢ krémové rýže, aromatických hub⁤ a lahodného masa. Jistě⁤ si ‍ho zamilujete! ​

Suroviny

  • 250 ​g rýže na risotto
  • 200 g‌ žampionů
  • 150 g​ salsiccie
  • 1‍ cibule
  • 2 ​stroužky‍ česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ‍lžíce másla
  • čerstvý petržel a parmezán na dochucení
  • sůl⁣ a​ pepř
  • vývar

Postup

  1. Žampiony očistíme ⁤a⁤ nakrájíme​ na plátky, cibuli a⁢ česnek nakrájíme drobně.
  2. Salsicciu⁢ oloupeme⁢ a nakrájíme na menší kousky.
  3. Na ​pánvi rozehřejeme ⁢olivový olej ‍a přidáme máslo. Vložíme cibuli a česnek ‌a restujeme ⁣dozlatova.
  4. Přidáme salsicciu a restujeme‌ dozlatova.
  5. Přidáme ⁢žampiony‌ a restujeme do měkka.
  6. Poté přidáme ⁢rýži a restujeme, dokud ⁤není⁣ sklenutá.
  7. Postupně přiléváme vývar‌ a vaříme ‍za občasného‍ míchání cca 18-20 minut, ‍dokud není rýže měkká.
  8. Přidáme‍ nasekanou⁣ petržel, smícháme a​ dochutíme solí‍ a ⁤pepřem.
  9. Servírujeme posypané⁢ nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *