17. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z lososa se zázvorem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z lososa se zázvorem, který je rychlý a snadný na přípravu. Čerstvý losos je marinován ve šťávě z citronu a limetky s přídavkem plátků zázvoru pro pikantní chuť. Tento osvěžující pokrm je skvělou volbou na letní večeři nebo jako lahodná předkrm na večírku. Zajistěte si své jídlo se zdravými tuky a pořiďte si inspiraci s naším receptem na ceviche z lososa se zázvorem.

Suroviny

  • 300 g filetu lososa
  • 2 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 jalapeňo paprička
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • Čerstvá koriandr
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Lososa nakrájejte na malé kostky.
  2. Limity vymačkejte a smíchejte s lososem.
  3. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a jalapeňo na malé kousky.
  4. Přidejte cibuli, jalapeňo a zázvor k lososovi a promíchejte.
  5. Nařežte čerstvý koriandr a přidejte ho do směsi.
  6. Ochutnejte solí a pepřem a nechte ceviche odpočívat v lednici cca 30 minut.
  7. Servírujte s nachos nebo na čerstvém pečivu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *