17. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z lososa se zázvorem, který je rychlý a snadný na přípravu. Čerstvý losos je marinován ve šťávě z citronu a limetky s přídavkem plátků zázvoru pro pikantní chuť. Tento osvěžující pokrm je skvělou volbou na letní večeři nebo jako lahodná předkrm na večírku. Zajistěte si své jídlo se zdravými tuky a pořiďte si inspiraci s naším receptem na ceviche z lososa se zázvorem.
Suroviny
- 300 g filetu lososa
- 2 limetky
- 1 červená cibule
- 1 jalapeňo paprička
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- Čerstvá koriandr
- Sůl a pepř
Postup
- Lososa nakrájejte na malé kostky.
- Limity vymačkejte a smíchejte s lososem.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky a jalapeňo na malé kousky.
- Přidejte cibuli, jalapeňo a zázvor k lososovi a promíchejte.
- Nařežte čerstvý koriandr a přidejte ho do směsi.
- Ochutnejte solí a pepřem a nechte ceviche odpočívat v lednici cca 30 minut.
- Servírujte s nachos nebo na čerstvém pečivu.