17. 3. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou bouillabaisse s exotickou aioli omáčkou, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept je jednoduchý k přípravě a zaručeně vás nadchne svou bohatou chutí a vůní moře. Nechte se unést do kouzelného světa francouzské kuchyně s tímto lahodným pokrmem!
Suroviny:
- 600 g různých ryb (losos, treska, mořský ďas, platýs)
- 300 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule, nakrájené na drobné kostky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 4 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1 l rybího vývaru
- 1 sklenice bílého vína
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička tymiánu
- Soľ a čerstvě mletý černý pepř
Postup:
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek, poté přidáme rajčata a necháme dusit
- Přilijeme rybí vývar a víno, přidáme rozmarýn a tymián, necháme provařit
- Přidáme ryby a mořské plody, vaříme dalších 15 minut
- Párek z mlasku a zásypejte jížním pepřem podle chuti