17. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s  aioli omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou bouillabaisse s exotickou aioli omáčkou, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept je jednoduchý k přípravě a zaručeně vás nadchne svou bohatou chutí a vůní moře. Nechte se unést do kouzelného světa francouzské kuchyně s tímto lahodným pokrmem!

Suroviny:

  • 600 g různých ryb (losos, treska, mořský ďas, platýs)
  • 300 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule, nakrájené na drobné kostky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 4 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 1 l rybího vývaru
  • 1 sklenice bílého vína
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička tymiánu
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř

Postup:

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek, poté přidáme rajčata a necháme dusit
  2. Přilijeme rybí vývar a víno, přidáme rozmarýn a tymián, necháme provařit
  3. Přidáme ryby a mořské plody, vaříme dalších 15 minut
  4. Párek z mlasku a zásypejte jížním pepřem podle chuti

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *