17. 3. 2025
Autor: Petr Kolář
Ryba v kyselo-sladké omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si tento skvělý recept na rybu v kyselo-sladké omáčce a bavte se při přípravě oblíbeného pokrmu plného lahodných chutí. S jednoduchými ingrediencemi a snadnými postupy připravíte lahodnou rybu, která rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Zkuste tento recept ještě dnes a nechte se unést chutěmi orientální kuchyně.

Suroviny:

  • 4 filety ryby (např. treska, losos)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce octa
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme ryby nakrájené na menší kousky a za stálého míchání smažíme dozlatova.
  3. Přilijeme sójovou omáčku, med a ocet, osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Podusíme alespoň 10 minut, dokud je ryba měkká a omáčka zahustí.
  5. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *