17. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Hummus s pečenou baklažánovou kašičkou je lahodná a zdravá pochoutka plná lahodných chutí. Kombinace nadýchaného hummusu s krémovou baklažánovou kaší má jedinečnou chuť, kterou si zamilují všichni milovníci orientální kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou exprezenci!
Suroviny
- 1 veľký baklažán
- 1 konzerva cizrny (alebo 250 g varených cícií)
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 polievkové lyžice sezamového semena
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 citrón (šťava)
- soľ, korenie, štipka kajenského korenia
Postup
- Pečieme baklažán vo vyhriatej rúre na 200°C, až kým nie je mäkký. Potom ho rozrežeme napoly, vydlabeme dužinu a necháme vychladnúť.
- V mixéri rozmixujeme cizrnu (alebo varené cície), cesnak, sezamové semeno, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, korenie a kajenské korenie.
- K vytvorenému hummusu pridáme vydlabanú dužinu z baklažánu a ešte raz dobre premixujeme.
- Hummus podávame s čerstvou zeleninou, pečivom alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.