17. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová
Hummus s pečenou baklažánovou kašičkou
zdroj: Recepty 24/7

Hummus s pečenou baklažánovou kašičkou je lahodná a zdravá pochoutka plná lahodných chutí. Kombinace nadýchaného hummusu s krémovou baklažánovou kaší má jedinečnou chuť, kterou si zamilují všichni milovníci orientální kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou exprezenci!

Suroviny

  • 1 veľký baklažán
  • 1 konzerva cizrny (alebo 250 g varených cícií)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 polievkové lyžice sezamového semena
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 citrón (šťava)
  • soľ, korenie, štipka kajenského korenia

Postup

  1. Pečieme baklažán vo vyhriatej rúre na 200°C, až kým nie je mäkký. Potom ho rozrežeme napoly, vydlabeme dužinu a necháme vychladnúť.
  2. V mixéri rozmixujeme cizrnu (alebo varené cície), cesnak, sezamové semeno, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, korenie a kajenské korenie.
  3. K vytvorenému hummusu pridáme vydlabanú dužinu z baklažánu a ešte raz dobre premixujeme.
  4. Hummus podávame s čerstvou zeleninou, pečivom alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *