16. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na italské lazanje s rajčaty a tuňákem. Tento jednoduchý a chutný pokrm jistě potěší celou rodinu. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si lahodnou večeři plnou chutí a vůní.
Suroviny
- 250 g sušených listů lasagne
- 2 rajčata, nakrájená na tenké plátky
- 1 plechovka tuňáka v oleji, sceděné
- 500 g ricotty
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 400 g rajčatové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 100 g strouhaného sýra
Postup
- V hrnci osolte vodu a přiveďte k varu. Vařte lasagne listy asi 8-10 minut, nebo podle návodu na obalu. Odstavte, sceděte a propláchněte studenou vodou.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte rajčatovou omáčku a tuňáka. Vařte asi 5 minut, dokud se omáčka zahřeje. Kořte solí a pepřem.
- Do zapékací mísy dejte vrstvu lasagne listů, potom ricottu a rajčatovou směs. Opakujte tento postup, dokud nevyčerpáte všechny suroviny. Lahodně zasypte strouhaným sýrem.
- Zakryjte zapékací mísu a dejte ji do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Pečte asi 30-35 minut, dokud neztuhne a sýr neztuhně.
- Nechte chvíli vychladnout a podávejte teplé s čerstvým chlebem nebo salátem.