16. 3. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Křupavá quinoa s houbovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodnou křupavou quinou s bohatou houbovou omáčkou. Tento zdravý a chutný pokrm je ideální volbou pro vegetariány i vyznavače zdravého životního stylu. Jedinečná kombinace chutí a konzistencí, která okouzlí vaše chuťové buňky. Připravte si ho doma a dejte mu šanci ohromit vaše smysly!

Suroviny:

  • 1 šálek quinoi
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 200g hub (např. žampióny, suchožrouti)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, čerstvá petržel na dochucení

Postup:

  1. Quinou propláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit ve zeleninovém vývaru. Vařte podle návodu na obalu, nejčastěji kolem 15-20 minut.
  2. Mezitím nakrájejte houby na plátky, cibuli a česnek nadrobno.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem. Přidejte houby a restujte, dokud nezůstanou křupavé.
  4. Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání zvlášť přilijte smetanu ke šlehání. Vařte omáčku, dokud nezhoustne.
  5. Omáčku ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Smažené houby podávejte na křupavé quinie posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *