16. 3. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte novou variantu tradiční ratatouille s jehněčím masem a provensálskými bylinkami. Tento lahodný francouzský pokrm je plný chuti a vůně a jistě zaujme všechny milovníky kvalitního jídla. Sledujte náš recept a připravte si skvělou večeři plnou lahodných chutí.
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 česnekové stroužky nasekané
- 1 cuketa nakrájená na kostičky
- 1 paprika nakrájená na kostičky
- 2 rajčata nakrájená na kostičky
- 1 lžíce protlaku z rajčat
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte jehněčí maso a osmahněte ho ze všech stran dozlatova.
- Přidejte cuketu, papriku a rajčata a nechte směs dusit asi 10 minut.
- Přidejte protlak z rajčat, tymián, rozmarýn, sůl a pepř a vařte ještě dalších 10 minut, nebo dokud masa není měkké.
- Podávejte s vařeným bramborem nebo bagetou.