16. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Jehněčí ratatouille s provensálskými bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte novou variantu tradiční ratatouille s jehněčím masem a provensálskými bylinkami. Tento lahodný francouzský pokrm je plný chuti a vůně a jistě zaujme všechny milovníky kvalitního jídla. Sledujte náš recept a připravte si skvělou večeři plnou lahodných chutí.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 česnekové stroužky nasekané
  • 1 cuketa nakrájená na kostičky
  • 1 paprika nakrájená na kostičky
  • 2 rajčata nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce protlaku z rajčat
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte jehněčí maso a osmahněte ho ze všech stran dozlatova.
  3. Přidejte cuketu, papriku a rajčata a nechte směs dusit asi 10 minut.
  4. Přidejte protlak z rajčat, tymián, rozmarýn, sůl a pepř a vařte ještě dalších 10 minut, nebo dokud masa není měkké.
  5. Podávejte s vařeným bramborem nebo bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *