16. 3. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské směs rýže a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je klasický korejský pokrm, který spojuje výbornou chuť s bohatou pestrostí barev a textur. Tato tradiční směs rýže a zeleniny je osvěžující, lehce pikantní a plná zdravých surovin. Objevte jednoduchý recept na bibimbap a pusťte se do kuchaření vaší vlastní asijské lahůdky!

Suroviny

  • 300 g dužiny masité hovězí, vepřové nebo kuřecí, nakrájené na tenké plátky
  • 4 šálky vařené rýže
  • 2 mrkve, na tenké proužky
  • 2 okurky, na tenké proužky
  • 1 šálek klíčků sójových bobů
  • 4 vejce, na omeletu
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce chilli omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička mletého česneku

Postup

  1. Na rozpálené pánvi smažte maso dozlatova.
  2. Přidejte do pánve zbytečné množství oleje.
  3. Na olej položte olejové plechy, nebo běžně dostupné výrobky jako ořechy, potom je zkuste posypat sezamovým olejem a 2 lžíce sójové omáčky.
  4. Poté přidejte kebuloh, chilli omáčku a mletý česnek.
  5. Pomalu začněte promíchávat a přidávat do omáčky máslo.
  6. Hotový omáčku promíchejte s masem a nechte odstát.
  7. Na rovné talíře rozprostřete vařenou rýži a na ni pokládejte směs zeleniny (mrkev, okurky, klíčky).
  8. Na vrch přidejte směs s masem.
  9. Připravte omeletu z rozšlehaných vajec a přidejte na vrch.
  10. Podávejte s kimchi nebo korejskou paprikovou pastou gochujang.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *