15. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignonne s brambory
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignonne s brambory – lahodný francouzský pokrm, ve kterém se hovězí maso dusí v kvalitním červeném víně spolu s aromatickými bylinkami a zeleninou. Dopřejte si tento bohatý a chutný pokrm, který skvěle ladí s dochucenými restovanými brambory. S tímto receptem si jednoduše připravíte výjimečnou hostinu pro své blízké.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 200 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu
  • Sůl, pepř, olej
  • 400 g brambor

Postup

  1. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli restujeme.
  2. Po chvíli přidáme na kousky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud maso nezezlátne.
  3. Přidáme hladkou mouku a promícháme. Zalijeme hovězím vývarem, přidáme červené víno, rajčatové pyré a tymián. Osolíme, opepříme a dusíme asi 2 hodiny pod pokličkou na mírném ohni.
  4. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
  5. Hotové hovězí bourguignonne servírujeme s vařenými brambory. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *