15. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová
Marocký zapečený jehněčí s brambory
zdroj: Recepty 24/7

Marocký zapečený jehněčí s brambory je lahodné exotické jídlo plné aromatických koření a chutí. Tento recept vám přinese chuť Orientu přímo do vaší kuchyně. Vyzkoušejte ho hned!

Suroviny

  • 1 kg jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 500 g brambor nakrájených na plátky
  • 2 cibule nakrájené na drobno
  • 4 stroužky česneku rozmačkané
  • 1 červená paprika nakrájená na drobno
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 500 ml vývaru
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte nakrájené jehněčí maso a orestujte ho ze všech stran.
  3. Přilijte vývar a přidejte kousky papriky, kurkumu, skořici, kmín, papriku, sůl a pepř.
  4. Přiveďte k varu a nechte vařit asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
  5. Vložte nakrájené brambory a vařte dalších 20 minut, dokud nejsou měkké.
  6. Po uvaření dejte do zapékací mísy a pečte v troubě při 180 stupních asi 20 minut, nebo dokud brambory nejsou zlatě hnědé.
  7. Před podáváním ozdobte nasekaným petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *