14. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské roštěná masa
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské roštěná masa je lahodný argentinský pokrm připravený ze vysoké kvality hovězího masa, koření a bylinek. Tento recept vás okouzlí svou šťavnatostí a intenzivními chutěmi, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento tradiční argentinský pokrm doma a dejte svému jídelníčku trochu exotiky!

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa na roštěná
  • 4 stroužky česneku, prolisované
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé nastrouhané šťávy z limetky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Smíchejte prolisovaný česnek, olivový olej, limetkovou šťávu, koriandr, kmín, sůl a pepř v misce a promíchejte.
  2. Natřete marinádou hovězí maso na všechny strany a nechte minimálně 2 hodiny odležet v lednici.
  3. Po odležení maso vyndejte z lednice a nechte zahřát na pokojovou teplotu.
  4. Zahřejte gril nebo grilovací pánev a opékejte maso podle chuti a dozdobte plátkem limetky.
  5. Podávejte s vaší oblíbenou omáčkou a přílohou, například křupavými bramborami a grilovaným zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *