14. 3. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou a zdravou variantu klasické bramborové polévky – pečenou bramborovou polévku s uzeným tofem. Tato plná chutí polévka je výborná na zahřátí během chladných dní a přináší skvělou kombinaci slaného uzeného tofu a křupavých pečených brambor. S naším jednoduchým receptem si ji můžete snadno připravit i doma. Zkuste to!
Suroviny
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g uzeného tofu
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
- křen na dochucení
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
- V rendlíku rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené brambory a nastrouhané uzené tofu. Promícháme a necháme chvíli restovat.
- Přilijeme zeleninový vývar a vše vaříme do změknutí brambor.
- Přidáme mletou sladkou papriku a dochutíme solí a pepřem.
- Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
- Před podáváním můžeme dochutit křenem podle chuti.