14. 3. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Pečená bramborová polévka s uzeným tofu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou a zdravou variantu klasické bramborové polévky – pečenou bramborovou polévku s uzeným tofem. Tato plná chutí polévka je výborná na zahřátí během chladných dní a přináší skvělou kombinaci slaného uzeného tofu a křupavých pečených brambor. S naším jednoduchým receptem si ji můžete snadno připravit i doma. Zkuste to!

Suroviny

  • 4 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g uzeného tofu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • křen na dochucení

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  2. V rendlíku rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli a česnek.
  3. Přidáme nakrájené brambory a nastrouhané uzené tofu. Promícháme a necháme chvíli restovat.
  4. Přilijeme zeleninový vývar a vše vaříme do změknutí brambor.
  5. Přidáme mletou sladkou papriku a dochutíme solí a pepřem.
  6. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
  7. Před podáváním můžeme dochutit křenem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *