14. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Bourguignonne hovězí na černém víně
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí maso v bourguignonské omáčce je nesmírně chutná a aromatická pochoutka, která se připravuje na černém víně a doplňuje se kořením a zeleninou. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky francouzské kuchyně a skvělých chutí. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a udělejte si radost své chuťové buňce!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 200 g slaniny
  • 250 ml černého vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olivový olej
  • sůl, pepř, bobkový list

Postup

  1. Na hrnci rozpalte olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a na kostičky nakrájenou slaninu.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené hovězí maso a osmahněte ze všech stran.
  3. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, přilijte černé víno a vývar. Přidejte bobkový list a nechte dusit asi 2 hodiny.
  4. V misce smíchejte mouku s trochou vody a za stálého míchání přidejte do hovězího masa, aby se omáčka zahustila.
  5. Varujte ještě asi 10 minut a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Podávejte s vařenými brambory nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *