12. 3. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na exkluzivní biftek s lahodnou omáčkou bordelaise. Skvělá kombinace grilovaného masitých bifteku a bohaté omáčky z redukovaného vína, cibule a bylinek vás jistě okouzlí. Vychutnejte si luxusní chuťový zážitek připravený přímo u vás doma.
Suroviny
- 2 kusy bifteků (cca 200g každý)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml vývaru
- 100 ml suchého červeného vína
- 2 lžíce másla
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku bordelaise. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme sušený tymián a za stálého míchání krátce podusíme.
- Přilijeme vývar a červené víno a necháme omáčku provařit do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.
- Bifteky očistíme od případného tuku a osolíme a opepříme z obou stran. Na rozpálené pánvi s trochou másla je rychle osmažíme podle preferovaného stupně propečení (medium, well done atd.).
- Po upečení necháme bifteky chvíli odpočinout, poté je podáváme zalité omáčkou bordelaise. Podáváme s přílohou podle vlastní chuti, například bramborovou kaší nebo zeleninou.