12. 3. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Smažený kapr s bramborem je tradiční české pokrm, který si vychutnáte na vánočních svátcích. Naučte se, jak připravit křupavé smažené kapra s domácím bramborovým salátem a upečenými brambory. Sledujte krok za krokem návod na přípravu tohoto lahodného pokrmu a překvapte své blízké tradiční chutí české kuchyně.
Suroviny
- 1 kapr (cca 1-1,5 kg)
- hrubá mouka
- sůl a pepř
- slunečnicový olej
- 500g brambor
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- majoránka
Postup
- Kapra očistíme, vykostíme a nakrájíme na porce.
- V hrnci uvaříme brambory ve slupce. Jakmile jsou měkké, oloupeme je a nakrájíme na plátky.
- Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájený česnek a smažíme dozlatova.
- Vzpomětláme kapří porce v mouce, osolíme a opepříme z obou stran.
- V pánvi rozehřejeme o dostatek oleje a kapří porce smažíme dozlatova.
- V poslední řadě ke kapru přidáme brambory, cibuli s česnekem a celé dochutíme majoránkou.