11. 3. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou domácí zelňačku s klobásou a bramborem. Tento tradiční český recept je skvělou volbou pro chladné dny. Podívejte se, jak snadno připravit chutné jídlo plné zeleniny, masa a brambor. Naučte se, jak udělat zelňačku krok za krokem a překvapte své blízké vynikající večeří plnou chuťových zážitků.
Suroviny
- 1 větší hlávka zelí
- 2 brambory
- 2 střední klobásy
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- lžíce hladké mouky
- 2-3 lžíce octa
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Na oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibuli, česnek a klobásu.
- Přidáme na nudličky nakrájenou hlávku zelí a na kostičky nakrájené brambory.
- Zalijeme vodou a povaříme do měkka.
- Přidáme sůl, pepř, mletou papriku, kmín a majoránku.
- Rozmícháme hladkou mouku s trochou vody a přilijeme do polévky.
- Povaříme do zhoustnutí, přisolíme a osladíme octem podle chuti.