9. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Penne all’arrabbiata je tradiční italská omáčka, která svým pikantním chutí zahřeje vaše chuťové buňky. Tato omáčka s chilli a česnekem je perfektní volbou pro milovníky ostřejších pokrmů. Podávejte ji s těstovinami jako jsou penne nebo spaghetti a doplňte čerstvě nastrouhaným parmazánem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte si lahodné italské jídlo plné chuti a energie.
Suroviny
- 400 g penne těstovin
- 4 stroužky česneku
- 2–3 chilli papričky
- 400 g loupaných rajčat (z konzervy)
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- čerstvý petržel a parmezán na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kolečka nakrájený česnek a chilli. Obeznačíno odstraníme.
- Přidáme rajčata, rozmělníme je vařečkou a povaříme asi 15 minut na mírném ohni. Sůl a pepř podle chuti.
- Těstoviny uvaříme dle návodu a scedíme.
- Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami.
- Penne all’arrabbiata posypeme nasekanou petrželí a nastrouhaným parmezánem.